Офіційно: ДЮФК “Спарта” відзначає 2 роки

Сьогодні, 4 вересня виповнюється рівно 2 роки з дати офіційного заснування Дитячо-юнацького футбольного клубу «Спарта» (Чернівці) – першої приватної футбольної школи у нашому місті. З цієї нагоди ми поспілкувалися із президентом ДЮФК «Спарта» Олегом Кердеєм.

– Олег Іванович, сьогодні «Спарті» 2 роки…вітаю Вас із цією подією! Знаю, що футболом Ви цікавитесь досить давно, розкажіть як виникла ідея створення саме дитячо-юнацького клубу.

– Дякую. Ідея назрівала давно. Ми з друзями працювали в аматорському футболі – команда «Маяк», якою ми опікувалися перемагала в чемпіонаті та кубку Сторожинецького району, потім неодноразово ставала переможцем та призером Чемпіонату та Кубку області. Вже тоді ми розуміли, що майбутнє – за дітьми, тому вирішили переорієнтуватися на дитячий футбол. З Гуменюком О.А. та Париським С.Г. втілили цю ідею в життя у 2015 році.

– 2 роки – небагато, але й немало. Що вдалося досягти за цей час?

– На даний момент в клубі працює 6 тренерів, які тренують футболістів у вікових групах від U-8 до U-17, зараз проходить набір дітей 2010-2011-2012 р.н., крім того добираємо хлопців до вже діючих груп – 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 р.н. Тренувальний процес налагоджений і здійснюється за загальним планом, який затверджує старший тренер. Ми ще дуже молодий клуб, але в цьому році ми вже вперше заявилися двома командами (U-17 та U-15) для виступу у 1 лізі Дитячо-юнацької футбольної ліги України, інші наші команди набувають ігрової практики в чемпіонатах Обласної та Міської ДЮФЛ, а також виступають на турнірах.

– Скажіть, які перспективи розвитку клубу Ви бачите, а також плани на найближче майбутнє.

– Перспективи є…працювати з дітьми – це завжди розвиток і завжди перспектива! Зараз ми працюємо в тій ніші, яка практично не зайнята в нашому регіоні, тому маємо широкий діапазон можливостей. У планах – вибудувати організовану конкурентну структуру Футбольної школи, Академії, – від наймолодших до команди юніорів U-19, потім можливо і до дорослої команди, які працюватимуть за єдиною методикою, єдиною схемою, яким з дитинства буде прививатися розуміння гри, особлива увага звертатиметься на загально-людські цінності. Також у наших планах на найближче майбутнє – впритул зайнятися розвитком інфраструктури, матеріально-технічної бази для тренувань.

– Що ж, дякую за цікаву розмову. Бажаю зібрати команду професіоналів, сім’ю, з якими досягнете нового рівня розвитку та втілення Ваших задумів і планів у життя.